Discuție Utilizator:Alexandru Danes

de la Enciclopedia României

Salt la: navigare, căutare

Alex, este redundant să numim categoriile ca fiin "româneşti" sau "din România". Este o chestie de enciclopedie universală, unde alternativ vor exista şi categorii "din Germania" etc. care nu-şi mai au sensul. Din acest motiv, am scos peste tot tipul ăsta de clasificare. Probabil va mai exista acolo unde vor apărea diferenţe de naţionalitate sau subiecte care depăşesc graniţele ţării, dar astea vor fi mai mult excepţii. --Radu 5 aprilie 2008 16:57 (UTC)

Statuia e chiar ok, daca mai gasesti alte imagini si le faci pictograme e foarte bine. --Mihai 6 aprilie 2008 10:48 (UTC)

Drepturi de autor

Salut Alex! Voi şterge formatul pe care l-am creat pentru timbre şi îl voi înlocui cu formatul DP-RO. Am căutat pe internet o lege referitore la drepturile de autor pentru timbrele poştale, dar nu am găsit un loc unde să scrie exact care este situaţia. Din cauza asta nici nu am încărcat decât o imagine cu un timbru poştal. Pagina pe care ai creat-o acoperă foarte bine problemele legate de drepturile de autor, nu pot decât să te felicit pentru rezultat. --Emilia 6 aprilie 2008 11:29 (UTC)

Lista domnitorilor moldoveni

Salut! Mersi de informaţie. Văzusem în una sau două liste de domnitori de domnia lui Costea, însă în cele mai multe pe care le-am consultat nu apare şi negăsind referiri concrete la domnia lui, nu am ştiut exact dacă să-l includ sau nu. --Ana 7 aprilie 2008 06:15 (UTC)

Diacritice

Așa e. Hai să deschidem o discuție să vedem la ce concluzie ajungem. Din punctul meu de vedere orice alegem e ok, eu le văd fără probleme pe ambele. Hai să discutăm aici Proiect:Diacritice.--Mihai 8 aprilie 2008 19:08 (UTC)

Imaginea Album filatelic

Din păcate nu am o imagine la o rezoluţie mai mare cu fila din albumul filatelic. Cea pe care am trimis-o este de la un un colecţionar de timbre începător care şi-a cumpărat timbre româneşti de pe ebay. L-am avertizat în legătură cu nişte timbre false pe care voia să le cumpere şi pe urmă l-am rugat să îmi trimită imaginea, pentru că mi s-a părut interesantă. S-ar putea ca în timp să găsim imagini şi mai bune cu această primă filă de album filatelic şi atunci o putem înlocui. --Emilia 12 aprilie 2008 19:57 (UTC)

Format ţară

Imi place ideea formatului. :-) --Mihai 21 aprilie 2008 06:47 (UTC)

Idee

Urmărind conţinutul formatului mi-a venit o idee, cum ar fi să lucrăm cu nişte variabile globale pentru formate şi chiar pentru articole? Mă refer la date precum preşedintele României, prim-ministru, PIB, locuitori (pe recensământuri). Vin alegerile în curând, să nu alergăm după locurile în care trebuie schimbate datele... Exemplu format {{preşedinte Ro}}, {{prim-ministru Ro}}, iar aceste formate să fie introduse fără subst acolo unde e nevoie. După alegeri, sau când va fi nevoie doar schimbăm formatul şi vom avea actualizate datele. Ce spui, crezi că e util? --Mihai 21 aprilie 2008 07:03 (UTC)

Re

O sa fiu cam pe fuga o perioada cam lunga de timp. Daca ai ceva de facut cum e chestiunea cu diacriticele, extensii, etc probleme tehnice, adauga aici Membru:Mihai/De făcut. Sa-mi sara in ochi ce e de facut. :-) Am sa-ti raspund la celelalte chestiuni mai pe seara.--Mihai 21 aprilie 2008 12:58 (UTC)

Titlu sectiune

Am facut cateva schimbari la formatul titlurilor de sectiuni, printre care si bold la nivelul 2. Cum iti pare? Aici se vad foarte bine cum arata.--Mihai 27 iunie 2008 07:19 (UTC)

Vapoare

Ciau! Am văzut că ai făcut un format cu vapoare româneşti. M-am uitat prin colecţia de vederi si foto Gh. Strună, care ne-a fost pusă la dispoziţie. Domnul Strună a fost pasionat de acest domeniu, aşa că avem câteva imagini foarte bune cu porturi şi nave. Am listat imaginile după numele vapoarelor, ca să ştii ce avem:

  • Imparatul Traian (1 naufragiat; 2 in port la Constanta)
  • Mircea
  • Libertatea
  • NR Poseidon
  • Oltenita
  • Regele Carol I (1 in port la Constantinopol sau 2.Constanta)
  • SMR Dacia
  • Motonava Transilvania
  • Submarinul Delfinul (2 ipostaze: inaugurarea si "intrearea in tara")
  • Polonia (in port la Constanta)
  • Principesa Maria
  • Romania (la CT, 2 ipostaze)
  • Marasesti (la CT, 2 ipostaze)
  • Marasti si Marasesti in port la CT
  • Marasti (foto de sus, la CT)
  • Vapoare de razboi si prinzatoare de mine in port la CT
  • Imparatul Traian si Elisabeta (in port CT)
  • Elisabeta si bricul Mircea in port
  • Vaporul Carolus Primus (al Comisiei Europene) la Galati
  • Vaporul de Braila (la Galati)
  • Ardeal (in port la Galati)
  • Principele Mircea (la GL)--Radu 21 septembrie 2008 18:09 (EEST)

Intra pe messenger --Mihai 21 octombrie 2008 21:07 (EEST)


Portretul lui Cuza

Mersi chiar vroiam să rog pe cineva să o şteargă. o să o folosesc pe cea existentă


În legătură cu articolul Index:Şefi de stat ai României

Dacă ai folosit la sfârşitul domniei lui Carol I, data de 27 septembrie 1914(calendarul vechi), aşa trebuie să pui şi la data decesului şi nu 10 octombrie 1914(calendar nou) căci domnia regelui s-a încheiat în data morţii. Din această ambiguitate privind data calendarului nou, respectiv vechi, se poate înţelege că Regele Carol I a renunţat la domnie pe 27 şi a murit pe 10. În mediul academic pentru datele dinaintea adoptării României a calendarului gregorian se folosesc datele din calendarul iulian(cel vechi) EX: 24 ianuarie 1859, 10 mai 1866, 10 mai 1881, 1 decembrie 1918 şi în cazul nostru - 27 septembrie 1914.

P.S. Am nevoie de acceptul tău pentru a opera modificări necesare în acest articol Index:Şefi de stat ai României. Spre exemplu, data oficială a preluării mandatului de Domnitor al Principatelor Unite Românea lui Cuza este 24 ianuarie 1862, când se formează prim Adunare Legislativă unică. iar Unirea este considerată întemeiată Între 24 ianuarie 1859 - 24 ianuarie 1862, Cuza are titlul de Domnul Ţării Româneşti, respectiv între 5 ianuarie 1859-24 inuarie 1862 titlul de Domn al Moldovei. Cu alte cuvinte, Cuza era Domnitor în două ţări diferite, căci unirea nu era încă recunoscută de puterea suzerană de atunci - Imperiul Otoman.

Ceva gen în zilele noastre când un stat nou înfiinţat trebuie să fie recunoscut de majoriatea O.N.U. pentru a fi declarat stat. Simpla declarare a independenţei nu e necesră pentru a fi considerat stat, nici nu eşti trecut pe hartă ex: Transnistrisa, Abhazia, Inguşeţia, Cecenia --Iulian Toader 17 ianuarie 2009 19:51 (EET)


salut

imaginea cu ştefan cel mare o trimisesem şi eu.care a fost problema?--Iulian Toader 18 ianuarie 2009 19:47 (EET)


imagini

şi ce licenţiere trebuia? nu pot să trimit harţi?--Iulian Toader 27 ianuarie 2009 21:37 (EET)

ionuţ de la Bp Office e cel care făcut site-ul primariei, nu sunt ale lui imaginile şi nu cred că s-ar supăra cineva dacă am folosit imaginile în scop enciclopedic. mă rog şterge-le fă ce vrei, eu am încercat să fac ce va bun, de acu o sa fac numai blankuri --Iulian Toader 30 ianuarie 2009 00:06 (EET)

am înţeles, îmi asum greşeala. o să fac eu propriile poze când o să mai ajung în Focşani şi o să le încarc pe enciclopedie şi pe flickr. poţi să le ştergi să nu avem probleme

erau trei imagini care ilustrau mai bine personajele respective, dar vad ca nu te interesează calitatea. Daca tu nu numesti alea imagini cu regele Carol, Ferdinand sau cu Ceauşescu, imi pare rau. aproape toate imaginile dupa 1930 ale liderilor politici sunt protejate nu? Acum ce nu mai putem sa punem imagini după 1930, sau să punem niste porcarii. Pe siteurile de unde am luat poza cu regele Ferdinand nu scria că e protejată de copyright. Plus în viitoarele articole cu aceşti lideri ai României, mai multe imagini sunt de prisos!--Iulian Toader 8 februarie 2009 17:33 (EET)

salut

am văzut aici [1] ceva care mi-a plăcut foarte mult. ma refer la cele două „Border” aşa cum le-ai denumit tu. nu înţeleg de ce nu le-aţi mai aplicat în pagina principală. îmbunătăţeşte semnificativ partea estetică. eu aş vrea să le folosesc la Portal:Politică dar nu mă pricep cum ai pus imaginile acelea în interior ex: Unirea Principatelor de Amman în stânga sus. rugămintea mea ar fi dacă ai putea să îmi zici cum ai făcut, pentru că eu aş vrea să le înlocuiesc pt politică cu imaginile unor politicieni care u schimbat destinul României precum I.C. Brătianu sau dacă ai vrea să mă ajuţi (nush cat ar durea lucrul ăsta) şi dacă ai timp să le pui tu. dacă nu măcar să îmi explici.mersi--Iulian Toader 3 martie 2009 14:14 (EET)

ok, nu stiam, e drept că nici nu m-am uitat la categoriile celorlalte portrete încărcate deja de voi--Iulian Toader 12 martie 2009 00:23 (EET)

La mulţi ani

sa ne regăsim cu bine şi la anul cu 10.000 de articole--Iulian Toader 14 martie 2009 00:25 (EET)

portrete

mersi mult ...daca mai ai posibiliatea sa incarci imagini de acest tip ce se leaga de oamenii politici sai nush ar fi de mare ajutor.--Iulian Toader 16 martie 2009 18:49 (EET)

In timp o sa urc aici tot ce gasesc interesant. Unul dintre atuurile ER sunt si vor trebui sa fie imaginile inedite (pentru internet). --Alex:D 16 martie 2009 19:45 (EET)
salut vreau sa iti cer si eu o parere. ai vreo idee de ce mi se vad neclar imaginile de rezolutie medie si joasă..doar imaginile de pe net se vad asa, cele salvate pe calculator se vad normal si doar jpg-urile, png-urile se vad bine. ca poate te pricepi mai bine la calculatoare...am observat prima data pe enciclopedie, dar dupa aia am observat ca pe toate paginile se vad asa...si cand dau search images pe google--Iulian Toader 2 aprilie 2009 18:41 (EEST)
nu am cum sa iti dau exemplu nu am mai patit.nu se vad limpede...neclar nush cum sa iti explic din pacate..oricum ciudat acum se vad asa doar cele de rezolutie joasa...ca la indexuri:)--Iulian Toader 2 aprilie 2009 22:23 (EEST)

Re

  • Am aranjat meniul de login, dreapta sus (cum e acum pe rezoluţii mici?). Format:constituţii l-am inclus corpul articolului, nu ar trebui să mai existe probleme cu el. --Mihai 25 aprilie 2009 10:25 (EEST)

Imagini

Salut Alex! Cum iti mai merge? Legat de imagini, sper sa nu ajungem sa facem echilibristica cu resursele. Iti dai seama ca si eu sunt pentru păstrarea imaginilor la dimensiuni mari, dar am depăşit deja 1500. Iar trendul în ceea ce priveşte fişierele este f crescător în utima perioadă. --Mihai 5 iunie 2009 18:28 (EEST)

portal

desigur e indispensabil un astfel de portal...eu i-am dat o denumire intermediară de Monarhia în România şi l-am inclus deocamdata la Format:PortaluriIstorie. eu am zis sa termin articolele cu Mihai şi Carol al II-lea, apoi sa fac portalul. daca vrei poti sa il demarezi si sa gandesti designul sau ceva artificii tehnice ca am vazut ca te pricepi la chestia asta

nu cred ca mai trebuie spatii pentru ocupatie..deocamdata nu m-am lovit de problema asta--Iulian Toader 23 iunie 2009 22:22 (EEST)

ai putea sa faci acelasi lucru şi stemei senatului cum ai facut stemei camerei deputatilor?--Iulian Toader 30 iunie 2009 18:59 (EEST)

Fisiere Commons

NU mai aduceti harti, si nici alte fisiere, de pe commons aici! Nu mai e nevoie! Am facut anuntul acum ceva timp. Pur si simplu le introduceti ca pe wikipedia, ca si cand ar fi local. Exemplu: aceasta harta [2] poate fi introdusa simplu asa File:Romania1939physical.jpg. Fisierele astfel introduse au licenta originala.--Mihai 1 septembrie 2009 21:22 (EEST)

domnitori

Stiu..faza ca e imi da erori...spre exemplu:Warning: file_put_contents(/home/encicl/public_html/w/images/thumb/Constantine_Hangerli.jpeg/) [function.file-put-contents]: failed to open stream: Is a directory in /home/encicl/public_html/w/includes/filerepo/ForeignAPIRepo.php on line 172 sau alteori nu imi apar deloc sau imi apare scrisu ...ca si cum nu ar exista imaginea...desi ea exista ex:Fişier:Alexandru Ipsilanti.jpg, Fişier:Constantine Maurocordato.JPG--Iulian Toader 21 decembrie 2009 21:09 (EET)

Homepage

Am ramas fara homepage. Cred ca cea mai simpla solutie ca sa nu intre in conflict homepageul cu encicloepdia "Enciclopedia Romaniei" este sa-i dam ultimei un nume diferit. Homepageul nu e dezirabil sa-l schimbam. Avem deja in internet cateva mii de linkuri cu acest home page. Posibile solutii pt articolul cu enciclopedia:

  • Enciclopedia României (1938-1943)
  • Enciclopedia României (enciclopedie)
  • Enciclopedia-României --Mihai 10 mai 2010 23:03 (EEST)

PS: Ma uit acum si nu prea imi plac variantele de mai sus, dar nu-mi vine in minte ceva mai bun. Trebuia sa ne gandim la chestiunea asta inca de la inceput, inainte sa impamantenim homepageul asta. --Mihai 10 mai 2010 23:06 (EEST)

Pagina de intrare este deosebit de importanta... (nu vorbim aici in public); in plus deja exista snapshoturi, cacheuri. De asta spuneam ca va fi mai usor sa gasim o solutie pt articolul despre enciclopedia clasica. Iar daca punem si un scurt sumar in home page, practic art despre enciclopedia clasica va putea fi regasit f usor indiferent de ce nume ii vom da. --Mihai 11 mai 2010 00:20 (EEST)