Proiect:Colaborări
de la Enciclopedia României
Enciclopedia României este un proiect non-profit, scris de voluntari. Proiectul are constantă nevoie de oameni capabili, pasionaţi şi dedicaţi, care împărtăşesc principiile fondatoare şi doresc să participe la acest proiect colectiv de interes naţional. Există mai multe căi prin care puteţi participa.
Enciclopedia României are nevoie de:
Autori
Enciclopedia are nevoie în primul rând de autori, oameni pasionaţi şi altruişti, care au îndemânare la scris şi au o bună capacitate de sinteză. Dacă nu vă simţiţi destul de experimentaţi, puteţi oricum să ne contactaţi. Vă putem ajuta să vă îmbunătăţiţi abilităţile de scris. Contactaţi-ne cu încredere.
Sunt necesare persoane care se pricep la un domeniu bine definit. Domeniile care au cea mai mare nevoie de oameni specializaţi sunt istoria, etnografia, geografia etc.
„Bibliotecari”
Marea majoritate a informaţiilor sunt rezultatul unei munci de cercetare prin lucrările de specialitate, în funcţie de subiect. Dacă nu aveţi alte posibilităţi de a participa, nu aveţi vreme să scrieţi, însă aveţi acces la cărţi, aveţi o bibliotecă considerabilă sau sunteţi un împătimit al bibliotecilor, atunci vă puteţi asuma funcţia de "bibliotecar". Un bibliotecar are rolul de a-i susţine cu materiale pe autori.
Fotografi
Dacă sunteţi un fotograf profesionist sau un amator talentat, puteţi să ajutaţi Enciclopedia României cu fotografii. Avem nevoie de fotografii care să ilustreze cât mai bine subiecte româneşti. Munca dvs. vă va fi recunoscută, iar drepturile de autor respectate. Consultaţi şi micul nostru ghid. De asemenea puteţi participa cu fotografii pe site-ul Flickr: http://www.flickr.com/groups/enciclopediaromaniei/
Designeri
Dacă vă pricepeţi la grafică computerizată, ne puteţi ajuta cu diverse schiţe, hărţi, diagrame etc. Ne puteţi ajuta şi cu soluţii grafice pentru portaluri, formate etc. Pentru a vă înscrie contactaţi-ne la adresa enciclopediaromaniei@gmail.com.
Programatori
Proiectul are nevoie de mai multe formate care folosesc limbajul wiki. Avem nevoie de programatori care să se priceapă la scrierea de formate utile.
Voluntariat
În România, voluntariatul este încă într-un stadiu incipient de dezvoltare. Dacă sunteţi elev sau student, şi doriţi să efectuaţi un voluntariat care să vă fie recunoscut, putem încerca să vă ajutăm. Nu vă putem emite un document oficial de participare la voluntariat, însă vă putem elibera un document bona fides, că aţi participat la acest proiect, cu detalii despre munca pe care aţi depus-o. Înainte să ne contactaţi în acest scop, vă rugăm să vă informaţi dacă participarea la acest proiect vă poate fi recunoscută ca activitate extraşcolară de către profesorul/dirigintele dvs.
Materiale
Texte
Doriţi să trimiteţi materiale scrise de dvs.? Trimiteţi un email la enciclopediaromaniei[at]gmail.com
care să conţină următoarele:
- Numele dvs
- Textul propus
- Detalii despre text: subiectul prezentat, sursele de documentare, drepturi de autor. (asiguraţi-vă că aţi citit ghidurile noastre)
- Acceptul dvs. expres pentru publicarea textului dvs. pe situl enciclopediaromaniei.ro.
Autobiografii
Enciclopedia României vrea să promoveze personalităţi româneşti, astfel, acceptăm autobiografii, însă avem anumite condiţii pe care trebuie să le îndeplinească fiecare text autobiografic ca să poată fi publicat pe acest site. Pentru mai multe detalii, consultaţi ghidul autobiografic.
Monografii
Aveţi o monografie veche - a unui sat, a unei organizaţii etc. - păstrată în formă de manuscris, dar nu ştiţi cum să o faceţi publică? Putem să găzduim aceste lucrări în forma lor originală, menţionând autorul ei.
Fotografii
Dacă doriţi să ne trimiteţi fotografii care vă aparţin, vă rugăm să citiţi mai întâi Ghidul de fotografie. Dacă fotografiile nu îndeplinesc criteriile stabilite, ele nu vor putea fi publicate. După ce v-aţi asigurat că fotografiile îndeplinesc criteriile prevăzute, trimiteţi-le la adresa de email: enciclopediaromaniei[at]gmail.com
.
Vă rugăm să specificaţi următoarele:
- Numele dvs complet (pentru a putea fi publicat ca autor al fotografiei)
- Licenţa sub care doriţi să intre imaginea/fotografiile dvs. (vedeţi şi Proiect:Formate pentru licenţiere)
- Declaraţie conform căreia vă daţi acceptul ca fotografiile trimise să fie folosite de situl enciclopediaromaniei.ro.
Alte modalităţi de a colabora
Pe lângă modalităţile prezentate mai sus, ne puteţi ajuta pur şi simplu susţinând proiectul în spaţiul online:
- ajutaţi-ne să popularizăm proiectul;
- preluaţi banner-ul nostru pe site-ul sau blogul dvs;
- adăugaţi-ne la site-urile favorite;
- povestiţi-le celor care ar putea fi interesaţi despre acest proiect cu caracter naţional;
- nu în ultimul rând, gândiţi-vă serios să vă alăturaţi nouă!